Napi jegyzet

Bejött a papírforma június 9-én

2024. június 10. - Napi jegyzet

Bejött a papírforma június 9-én: a háborúval való riogatás és annak elhitetése, hogy a kontinens egyik legkisebb országának vezetője majd jól elháríthatja a háború veszélyét (ha pártjára szavaznak) meghozta gyümölcsét. A Magyarországnak járó képviselői helyek többsége a Fideszé lett (megint).

valasztas_juni9.jpg

Számítani lehetett erre a végeredményre, elvégre a legelemibb félelemre alapozták a kampányt, arra amit senki nem akar: a háborúra. Most jön majd az, hogy beváltják ígéretüket és jól elhárítanak minden háborús veszélyt? Aki ezt elhiszi, az irigyelni lehet, a naiv idealizmus ugyanis ritka "kiváltság" manapság és csak a tájékozatlanok "ajándéka" hiszékenységükért.  

Valószínűleg sikertelen lesz ugyanis a nagy "háború-elhárítási manőver" így jön egy újabb ellenségkép és újabb veszély, amit csakis a kormánypárti vezetés tud megoldani. Ez lesz a 2026-os kampány. A módszer kétségtelenül újra be fog válni: mindig lehet ugyanis találni rettegésre okot adó tényezőt és mindig lehet azzal jönni, hogy ezt csak és kizárólag a kormánypárt oldhatja meg.

Az említett recept segítségével zsebben van már most is a kétharmados Fidesz győzelem 2026-ban. Ha nem tör ki addig a háború, akkor újra elő lehet jönni annak veszélyeivel, ha meg kitör ... na ki az, aki kivonhat bennünket belőle (?), csakis ők. Egyszerű a képlet. Bár ez csak és kizárólag Magyarországon működhet. Különleges nép vagyunk. Ebben is.

allec_lent_napijegyzet.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://napijegyzet.blog.hu/api/trackback/id/tr1918424309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2024.06.10. 19:21:37

Magyarorszägon van vagy 2 millió elmebeteg, akik szerint - a teljesség igénye nélkül - IV. Béláék, Dobó Istvánék, az 1848-as huszárok, a pesti srácok, és még sok honvédő háború párti. Ezek a mongolFIdióták beszopták azt, hogy Európa legjobb védekezési stratégiája a fegyverletétel. Máshol, Európában nem ennyire hülyék az emberek, de mondjuk nem is mossák az elmebetegek agyát ilyen hülyeséggel az adófizetőktől lopott pénzen.

Brendel Mátyás · http://ateistaklub.blog.hu/ 2024.06.10. 19:25:31

Sajnos egyébként azt a vitában senki sem mert igazán bevállalni, hogy Deutsch Tompikának elemi szinten elmagyarázza, hogy egy agresszor ellen nem a fegyverletétel a helyes dolog. És még az is megkérdőjelezhető, hogy békepárti dolog-e nem ellenállni az agresszornak. A II. Világháború története például azt mutatja hogy ha engednek az agresszornak, akkor csak vérszemet kap. Putyin is több olyan engedmény után támadta meg Ukrajnát, amitől csak vérszemet kapott. Ugyanolyan fasz, mint Hitler, és nem szabad letenni előtte a fegyvert, nem is béke pártiság letenni a fegyvert, hanem háború pártiság. Az EU-ban egyetlen háborúpárti miniszterelnök van: Orbán. Talán még FIco, az is nagy fasz.
süti beállítások módosítása